Omøsund ankommer til Sakskøbing

5. april 2013 sejlede "Omøsund" fra Korsør via Omø til Sakskøbing. Ombord var to af færgefartens kaptajner samt Palle Danielsen og Bent Jørgensen fra SMSK.
Kaptajnerne Knud og Kaj Verner med kasserer Mogens V. Hansen, SMSK (til højre).

Omøsund passerer Oreby.
Foto: Jim Hansen.

Rejsegilde og indvielse

31. januar og 24. maj 2014
Fra rejsegildet 31, januar 2014.
Foto: Palle Tørnqvist

Formand Palle Danielsen byder velkommen ved indvielsen 24. maj 2014.

"Ildsjæle som i Sakskøbing Motor og Sejlbådsklub med den store frivillige indsats fra sejlklubbens medlemmer er med til at holde byen og hele vores område oppe", sagde borgmester John Brædder blandt andet, da han indviede "Omøsund". I Guldborgsund Kommunes økonomiudvalg, hvor Kaj Petersen havde argumenteret for tilskuddet til SMSK, lagde man vægt på det omfattende frivillige arbejde, da bevillingen blev vedtaget. Sejlklubben har fået et samlingspunkt; havnen har fået et løft, og Sakskøbing, et mødested med Danmarks eneste flydende klubhus.

Forhistorien: Generalforsamlingen vedtog 18. marts 2013 med 25 stemmer og to blanke at anskaffe den udrangerede færge, få den sejlet til Sakskøbing, og i de følgende vintre ombygge den til klubhus.
Det var Slagelse Kommune, som satte færgen til salg, "Omøsund" blev i første omgang lagt til kaj ud for Bredgaard Bådeværft, så længe ombygningen stod på. Herefter bev færgen/klubhuset af en godkendt skipper sejlet til den endelige faste plads i havnen. Billedet er fra præsentationen af ombygningen af "Omsøsund" til klubhus.

Mere om "Omøsund" på gammel hjemmeside

SMSK
  • Havnegade 2,
  • 4990 Sakskøbing.

Design a free website - Get more